


Producent
Kraj producenta
Kraj pochodzenia składników
Wegetariańskie
Wegańskie
Bez laktozy
Bez jajek
Bez cukru
Cena
-
od
do
Olej roślinny
Olej roślinny to nic innego, jak płynny tłuszcz pozyskany z rośliny, niekoniecznie powszechnie uznawanej za oleistą. Surowcem, z którego produkuje się najwięcej oleju w skali ogólnoświatowej są palma olejowa, soja i rzepak.

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 500 ml - COCOMI

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 500 ml - COCOMI
Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ RZEPAKOWY VIRGIN BIO 500 ml - DARY NATURY

OLEJ RZEPAKOWY VIRGIN BIO 500 ml - DARY NATURY
Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 1 L - COCOMI

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 1 L - COCOMI
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 1 L - COCOMI
Olej jest stabilny termicznie, może by stosowany do gotowania i pieczenia. Tłoczony na zimno.
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność.
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu.
CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ SŁONECZNIKOWY BEZWONNY BIO 5 L - HORECA

OLEJ SŁONECZNIKOWY BEZWONNY BIO 5 L - HORECA
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej do gotowania i smażenia BIO 3 l - Horeca (Bio Planete)

Olej do gotowania i smażenia BIO 3 l - Horeca (Bio Planete)
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 225 ml - COCOMI

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 225 ml - COCOMI
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 225 ml - COCOMI
Olej jest stabilny termicznie, może by stosowany do gotowania i pieczenia. Tłoczony na zimno.
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność.
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu.
CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksylitol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej z lnianki (rydzowy) virgin nierafinowany BIO 500 ml - Dary Natury

Olej z lnianki (rydzowy) virgin nierafinowany BIO 500 ml - Dary Natury
Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 48h





BIO Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin 900ml Intenson

BIO Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin 900ml Intenson
OPIS
BIO olej kokosowy nierafinowany jest tłoczony na zimno, przez co zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze. Występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Dzięki przyjemnemu kokosowemu zapachowi wzbogaca smak przygotowanych potraw, zwłaszcza świetnie sprawdzi się w daniach orientalnych. Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. W odróżnieniu od tłuszczów roślinnych czy zwierzęcych jest o wiele łatwiej trawiony i przyswajany. Olej kokosowy jest odpowiedni dla wegetarian, zastępuje tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań.
Olej rafinowany natomiast podczas oczyszczania traci tokoferole, sterole oraz polifenole, ale posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażenia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu.
CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA I GOTOWANIA BIO 700 ml - POLONIAK

OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA I GOTOWANIA BIO 700 ml - POLONIAK
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 48h





Olej Lniany Budwigowy zimnotłoczony nieoczyszczony 1l OLVITA

Olej Lniany Budwigowy zimnotłoczony nieoczyszczony 1l OLVITA
Popularność: Popularność: ŚREDNIA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej z rokitnika rokitnikowy syberyjski 100ml Pro Aktiv

Olej z rokitnika rokitnikowy syberyjski 100ml Pro Aktiv
Popularność: Popularność: ŚREDNIA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ RZEPAKOWY VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

OLEJ RZEPAKOWY VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej z pestek dyni (z prażonych pestek) BIO 250 ml - BIO PLANETE

Olej z pestek dyni (z prażonych pestek) BIO 250 ml - BIO PLANETE
Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE
Olej kokosowy jest interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Palmy koksowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka.
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność. =
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań.
Olej nierafinowany posiada intensywny zapach kokosa i lekko słodki posmak. Podczas pozyskiwania takiego oleju nie jest stosowana wysoka temperatura, są one tłoczona na zimno. Taki olej jest bardziej wartościowy od rafinowanego, posiada antyoksydanty, które zwalczają wole rodniki w naszym organizmie oraz sterole które wykazują działanie antybakteryjne. Ten olej idealnie nadaje się jako kosmetyk. Rafinowany natomiast podczas oczyszczania traci tokoferole, sterole oraz polifenole, ale posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażenia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu.
CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej kokosowy rafinowany 900g Targroch

Olej kokosowy rafinowany 900g Targroch
Olej kokosowy rafinowany 900g Targroch
Palmy koksowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka.
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność. Dodatkowo posiada właściwości bakteriobójcze, antyoksydacyjne oraz zawiera witaminy i minerały.
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań.
Olej rafinowany posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażenia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu. Dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom możemy z niego zrobić pastę do zębów.
CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksylitol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej z pestek dyni virgin tłoczony na zimno nierafinowany BIO 100 ml - Dary Natury

Olej z pestek dyni virgin tłoczony na zimno nierafinowany BIO 100 ml - Dary Natury
Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 48h





Olej kokosowy nierafinowany extra virgin 500g Targroch

Olej kokosowy nierafinowany extra virgin 500g Targroch
Olej kokosowy- nierafinowany extra virgin 500g Targroch
Palmy kokosowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka.
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność. Dodatkowo posiada właściwości bakteriobójcze, antyoksydacyjne oraz zawiera witaminy i minerały.
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań.
Olej nierafinowany posiada intensywny zapach kokosa i lekko słodki posmak. Podczas pozyskiwania takiego oleju nie jest stosowana wysoka temperatura, są one tłoczona na zimno. Taki olej jest bardziej wartościowy od rafinowanego, posiada antyoksydanty, które zwalczają wole rodniki w naszym organizmie oraz sterole które wykazują działanie antybakteryjne. Ten olej idealnie nadaje się jako kosmetyk. Rafinowany natomiast podczas oczyszczania traci tokoferole, sterole oraz polifenole, ale posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażnia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu. Dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom możemy z niego zrobić pastę do zębów.
CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej do gotowania i smażenia BIO 1 L - BIO PLANETE

Olej do gotowania i smażenia BIO 1 L - BIO PLANETE
Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej słonecznikowy nierafinowany virgin BIO 1 l - Bio Planete

Olej słonecznikowy nierafinowany virgin BIO 1 l - Bio Planete
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej Lniany Budwigowy zimnotłoczony nieoczyszczony 500ml OLVITA

Olej Lniany Budwigowy zimnotłoczony nieoczyszczony 500ml OLVITA
Popularność: Popularność: NISKA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej rzepakowy virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)

Olej rzepakowy virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h





Olej słonecznikowy virgin tłoczony na zimno nierafinowany BIO 500 ml - Bio Planete

Olej słonecznikowy virgin tłoczony na zimno nierafinowany BIO 500 ml - Bio Planete
Popularność: Popularność: DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h




