Producent
- ALINESS MEDICALINE (2)
- APIPOLFARMA (1)
- AURA HERBALS (2)
- Cyanotech Co (1)
- Doctor's Best (1)
- Dr. Mercola (2)
- EKAMEDICA (2)
- Herbamedicus (1)
- JARROW FORMULAS (2)
- KENAY (3)
- MYVITA (1)
- NOW FOODS (13)
- PHARMOVIT (1)
- PRO SPORT SC. (1)
- Proness Anita Karwacka-Rózga ul. Nowodworska 17, 59-220 Legnica (1)
- PROVED (2)
- SOUL FARM (1)
- Swanson (1)
- SWANSON HEALTH PRODUCTS (10)
Certyfikat BIO
Kraj producenta
Bez laktozy
Bez cukru
Cena
-
od
do
witamina e, tokoferol, tokotrienole
Witaminy A, D, E i K rozpuszczają się w tłuszczach. Odkładane są w tkance tłuszczowej i wątrobie, co dla naszego organizmu oznacza, że nie wypłukują się razem z wodą. Witamina E jest cennym przeciwutleniaczem, który swoim działaniem chroni przed stresem oksydacyjnym, wywoływanym przez wolne rodniki. Ponadto, witamina E korzystnie wpływa na układ nerwowy oraz uczestniczy w ochronie czerwonych krwinek. Jedynym źródłem witaminy E są produkty pochodzenia roślinnego - olej z kiełków pszenicy, ziarna zbóż oraz zielone warzywa liściaste. Ludzki organizm nie potrafi jej samoistnie wytworzyć, więc niezbędne jest dostarczanie witaminy z zewnątrz. Nazwa “witamina E” odnosi się nie tylko do jednej substancji, ale do grupy ośmiu różnych związków. Dzielą się one na tokoferole i tokotrienole.