Asafetyda Asafetida Asofetyda Hing przyprawa indyjskia 50g VANDEVI
Opis
Asafetyda (ind. hing)
to substancja uzyskiwana z korzeni i kłączy zapaliczki cuchnącej (Ferula assa-foetida), przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej. Ta gumo-żywica ma charakterystyczny, silny zapach, zbliżony do cebuli lub czosnku. Pomimo swoich dość odpychających nazw (w Polsce nazywana czarcim łajnem lub smrodzieńcem) nadaje potrawom indyjskim wspaniały aromat. Co istotne, po dodaniu do potrawy mocny zapach zanika, pozostawiając po sobie unikalny indyjski smak.
Gotowanie:
Stosowana jest jako wzmacniacz smaku. Stanowi doskonały dodatek do dań na bazie curry i kurkumy. W Indyjskim wydaniu łączona jest najczęściej w formie „Pappu” z owocami/warzywami takimi jak mango, dosakaya, pomidor. Smak dań z użyciem asafetydy jest harmonijny, zrównoważony.
Przechowywanie:
Uwaga ! Asafoetida w proszku musi być przechowywana w szczelnym opakowaniu, ze względu na swój intensywny zapach. W przeciwnym razie produkty znajdujące się w pobliżu, mogą go przejąć.
Waga: 50 gram
VANDEVI
VANDEVI Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, Polska
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie