Babka jajowata łuska 500g Targroch
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
Babka jajowata łuska 500g Targroch
OPIS
- działa pozytywnie na układ pokarmowy
- wydłuża uczucie sytości
- pomaga obniżyć cholesterol
Łuski babki jajowatej w kontakcie z płynami pęcznieją i tworzą masę, która po spożyciu, usprawnia pracę układu pokarmowego. Łuski sprawdzają się zatem w przypadku uciążliwych zaparć, hemoroidów czy biegunek.
Babka jajowata jest świetnym wsparciem przy odchudzaniu. Dzięki dużej ilości błonnika – stanowi on prawie 80% wszystkich znajdujących się w roślinie związków przyspiesza przemiana materii i sprawia, że węglowodany wolniej się wchłaniają. Łuski dobrze sprawdzą się jako składniki i dodatki do zup, sosów, jogurtów, płatków śniadaniowych, owoców, czy sałatek. Z babki jajowatej można także zrobić napar, zalewając łyżkę nasion gorącą wodą.
Aby nie podrażnić i nie zablokować jelit, ziarna i łuski babki, czy to w formie proszkowanej czy stałej, nie powinny być spożywane samodzielnie – zawsze zmieszane z płynem: sokiem, wodą, jogurtem. Należy też obficie popić taką mieszankę wodą.
SKŁADNIKI
Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)
Masa netto: 500 g
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 749 kJ / 178 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 66,4 g
Białko: 0,4 g
Sól: 1,67 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | NIE |
![]() |
Kraj producenta | Polska |
![]() |
Bez glutenu | NIE |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Dla niemowląt | NIE |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez cukru | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie