CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)
![]() |
![]() |
Opis
- źródło witamin i minerałów
- jej regularne spożycie może stanowić prewencję wielu chorób
- wyśmienity dodatek do dań mięsnych, rybnych i warzywnych
Cebula (Allium cepa L.) to zwyczajowa nazwa rośliny należącej do rodziny amarylkowatych. Prawidłowa nazwa botaniczna tego warzywa, od którego nie jednemu zakręciła się łza w oku to czosnek cebula, jest to bowiem gatunek należący do rodzaju czosnek. Cebula znana była już w starożytności, najstarsze znane zapisy na jej temat sugerują, że mogła być wykorzystywana już 5 tys. lat p.n.e.
Cebula stanowi istną bombę witaminową i mineralną, można wręcz powiedzieć, że jest to warzywo niemal apteczne, jej codzienny dodatek do jadłospisu, może nie tylko pobudzić kubki smakowe, ale również stanowić prewencję wielu chorób. Wśród wartości odżywczych obecnych w tym obdarzonym charakterystycznym smakiem i intensywnym zapachem warzywie wspomnieć warto: witaminy A, z grupy B, C, E, flawonoidy, glukokininę, wapń, fosfor, siarkę, magnez oraz potas.
Cebula jest warzywem wysoce wszechstronnym. Sprawdzi się zarówno jako surowy dodatek do sałatek lub kanapek, jak i poddana obróbce termicznej w zupach, sosach, daniach mięsnych, rybnych oraz warzywnych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym i chłodnym miejscu
Towar pakowany w siatki.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Produkt świeży | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie