CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 1 kg - BIO PLANET
Opis
cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1602 kJ / 377 kcal
Tłuszcz - 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 93 g
w tym cukry - 90 g
Białko - 0 g
Sól - 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez cukru | NIE | |
Bez soi | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (3)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Aleksandra
Polecam
joanna stojanowska
Nie wiem kto robi na strony internetowe opisy sprzedawanych produktów ale jest to osoba która nie ma zielonego pojęcia jaka jest różnica między olejem palmowym a kokosowym. Gratis cukru kokosowego(palmowego) to jedna ściema. Gratuluję speca....
Klaudia z biogo.pl, dietetyk k
Pani Joanno, cukier kokosowy otrzymywany jest z kwiatostanów palmy kokosowej, dlatego nazywany jest też cukrem palmowym. Nazewnictwo to nie jest jednak do końca trafione, ponieważ cukrem palmowym nazywać można także cukier wyprodukowany z soku wielu innych gatunków palm m.in. palmy daktylowej.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Klaudia z biogo.pl, dietetyk k
Pani Joanno, cukier kokosowy otrzymywany jest z kwiatostanów palmy kokosowej, dlatego nazywany jest też cukrem palmowym. Nazewnictwo to nie jest jednak do końca trafione, ponieważ cukrem palmowym nazywać można także cukier wyprodukowany z soku wielu innych gatunków palm m.in. palmy daktylowej.