CUKIER RÓŻANY DROBNO MIELONY BIO 120 g - DARY NATURY
Opis
CUKIER RÓŻANY DROBNO MIELONY BIO 120 g - DARY NATURY
Cukier różany Dary Natury stanowi połączenie cukru trzcinowego z płatkami róży pomarszczonej (Rosa rugosa). To odmiana różny pachnącej, która pochodzi z terenów Azji wschodniej, ale obecnie uprawiana jest jako roślina ozdobna w wielu miejscach, na całym świecie. Cukier odznacza się intensywnym kolorem oraz pięknym, różanym aromatem, które są zasługą dodatku naturalnych płatków kwiatowych. Produkt nie zawiera dodatkowych aromatów i konserwantów. Płatki róży są ucierane z cukrem, aż kryształki nabiorą różowego odcienia. Bazą produktu jest cukier trzcinowy, który zawiera w sobie śladowe ilości minerałów takich jak selen, wapń, potas czy fluor. Jest on nieco mniej kaloryczny niż biały cukier buraczany. Przy tym, w porównaniu z cukrem białym (IG 90) ma także nieco niższy indeks glikemiczny (IG 68). Cukier różany bio powstaje z wysokiej jakości certyfikowanych składników pochodzenia ekologicznego. Cukier różany nadaje potrawom wyjątkowego charakteru i aromatu. Polecany jest przede wszystkim jako dodatek do wypieków, deserów oraz ciepłych i zimnych napojów. Idealnie nadaje się do przygotowania ciasteczek różanych i posypek. Delikatnie barwi, więc można stosować go jako naturalny barwnik. Z pomocą cukru można także przygotować domowy peeling do ust, który pomoże pozbyć się komórek obumarłego naskórka i poprawić ukrwienie skóry.
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy* 85 %, płatki róży* 15 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa netto: 120g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 g
Wartość energetyczna: 1615 kJ/280 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 95 g
w tym cukry: 95 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez cukru | NIE | |
Bez soi | TAK |
DARY NATURY
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (2)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Maria
Cukier różany próbowałam po raz pierwszy i nie rozczarowałam się. Aromat kryształków jest bardzo intensywny, ale czuć że w składniki są naturalne, ale nie sztucznie perfumowane. W składzie jest dosłownie tylko cukier i płatki róży. Początkowo nie miałam pomysłu do czego mogę go dodawać, ale tak jak zaleca producent, cukier różany znakomicie podbija smak napojów, domowej lemoniady i herbaty na zimno. Stosuję go więc raczej do wykańczania dań, niż jako główny słodzik do pieczenia. Zdecydowanie ciekawostka, warto spróbować jeśli ktoś lubi różany aromat :)
Aneta
Produkt w estetycznym szklanym słoiczku z zatrzaskiem. Za 120g kosztuje niemało, ale trzeba przyznać, że za tak prosty skład warto czasem zapłacić nieco więcej. Cukier różany Dary Natury widziałam też kiedyś w osiedlowym sklepie, ale trudno go dorwać stacjonarnie. Na żywo też ma taki piękny kolor. Pachnie jak świeża róża, dzięki czemu super nadaje się jako posypka na ciasto lub pudding. Warto!
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Aneta
Produkt w estetycznym szklanym słoiczku z zatrzaskiem. Za 120g kosztuje niemało, ale trzeba przyznać, że za tak prosty skład warto czasem zapłacić nieco więcej. Cukier różany Dary Natury widziałam też kiedyś w osiedlowym sklepie, ale trudno go dorwać stacjonarnie. Na żywo też ma taki piękny kolor. Pachnie jak świeża róża, dzięki czemu super nadaje się jako posypka na ciasto lub pudding. Warto!