FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (4)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Renata
Jestem zachwycona jej słodkawym smakiem i różnorodnością zastosowań. Żałuję, że tak późno ją "odkryłam"
Magda G.
Świetny produkt, dobry uzupełniacz białka dla wegan. Najłatwiejsza do strawienia ze wszystkich strączkowców.
Ilona
Fasolka Adzuki jest mało znana i wręcz niedoceniana w Polsce, a szkoda, bo to genialny produkt i jest wiele możliwości jej przyrządzenia a do tego ma mnóstwo wartości odżywczych. Produkt ma super jakość i smak. Polecam! :)
Ewa
Fasolkę można przyrządzić na wiele sposobów. Jest smaczna i bardzo zdrowa. Produkt warty zakupu.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Ewa
Fasolkę można przyrządzić na wiele sposobów. Jest smaczna i bardzo zdrowa. Produkt warty zakupu.