FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Aleksandra G
Smaczna fasolka, polecam! Lepsza od typowej sklepowej - brak oprysków.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Aleksandra G
Smaczna fasolka, polecam! Lepsza od typowej sklepowej - brak oprysków.