Jogurt Entero VIVO - kartonik 2 sztuki
Opis
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.
Pamiętaj, że zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.
Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj - powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić - mleko ma mieć temperaturę 37-40*C).
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i dokładnie wymieszać.
Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.
liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium
Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld, Enterococcus faecium ok 9 mld
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE DOTYCZY | |
Kraj producenta | Ukraina | |
Bez glutenu | TAK | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Magdalena Kościelska
Jogurt wyszedł gęsty, przepyszny. Jedna fiolka na 1,5 l mleka-konsystencja joguru greckiego.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Magdalena Kościelska
Jogurt wyszedł gęsty, przepyszny. Jedna fiolka na 1,5 l mleka-konsystencja joguru greckiego.