KALAREPA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,20 kg)
![]() |
![]() |
Opis
- źródło soli mineralnych i witamin
- może wspomagać odchudzanie
- zdrowa przekąska oraz wyśmienity dodatek do dań
Kalarepa jest rośliną dwuletnią należącą do rodziny kapustowatych, stanowiącą odmianę kapusty warzywnej. Roślina wyłącznie uprawna, nie występuje dziko.
Kalarepa jest polecana przez dietetyków w kuracjach odchudzających ze względu na niską kaloryczność (ok. 27 kcal na 100 g) oraz zawartość błonnika, który reguluje gospodarkę lipidową organizmu, przyśpiesza perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom. Prócz tego to przeważnie zielone warzywo o lekko słodkim, zbliżonym do kapusty smaku może poszczycić się takimi składnikami odżywczymi jak wapń, magnez, żelazo, fosfor czy potas, a także zawartością kompleksu witamin z grupy B oraz witaminami C, A, E i K.
Najzdrowsza jest kalarepa spożywana na surowo, jednak świetnie smakuje również faszerowana, gotowana, zapiekana, smażona czy grillowana.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym i chłodnym miejscu
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Produkt świeży | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie