KAPUSTA BIAŁA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 2,50 kg)
![]() |
![]() |
Opis
- może wspomagać odchudzanie
- źródło witamin i minerałów
- wyśmienita do surówek
Kapusta jest rodzajem rośliny zielonej z rodziny kapustowatych. W stanie dzikim występuje głównie w Europie zwłaszcza w rejonie Morza Śródziemnego. Jej liczne gatunki, krzyżówki i odmiany hodowane są jako warzywa w wielu częściach świata. Krewnymi kapusty są m.in.: brukselka, brokuł, kalafior, kalarepa oraz jarmuż.
Wbrew obiegowej opinii kapusta jest zdrowym, wcale nie aż tak bardzo ciężkostrawnym warzywem. Za jej złą sławę odpowiedzialne są przede wszystkim ciężkie, wysokokaloryczne dodatki jak boczek czy golonka. Kapusta w 100 g zawiera ok. 40 kcal, jest przy tym bogata w witaminy – A, z grupy B, C, E oraz K – i minerały – wapń, potas, magnez oraz żelazo.
Kapustę można przyrządzić na wiele sposobów. Najczęściej podaje się ją na surowo w formie surówek, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ją gotować, smażyć czy też dusić. W poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych z jej wykorzystaniem warto również spróbować potraw kuchni azjatyckiej.
Kapusta biała to najpopularniejsza w naszych stronach odmiana kapusty. Polecana jest szczególnie do tradycyjnych dań polskiej kuchni: bigosu, gołąbków oraz kwaśnicy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym i chłodnym miejscu
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Produkt świeży | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie