KIWI ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)
![]() |
![]() |
Opis
- źródło witamin i minerałów
- źródło antyoksydantów
- zdrowa przekąska
Mianem kiwi, pominąwszy pewnego uroczego ptaszka o niezwykle długim względem proporcji reszty ciała dziobie, określa się jadalne owoce kilku gatunków aktinidii. Wszystkie odmiany o znaczącej wartości użytkowej rosną dziko w Chinach. W XIX wieku aktinidia rozprzestrzeniła się jako roślina ozdobna, jednak wartości smakowe i zdrowotne jej owoców musiały poczekać jeszcze wiek, zanim doczekały się powszechnego uznania.
Kiwi jest owocem niezwykle bogatym w cenne witaminy – A, z grupy B, C, E oraz K – i minerały – potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo oraz cynk. Ponadto te niepozorne płody niezwykle majestatycznej rośliny szczycą się niemałą zawartością wspomagających organizm w walce o zachowanie zdrowia i urody antyoksydantów. Częste spożywanie kiwi może wspomagać odporność, poprawiać trawienie i wzmacniać układ krążenia.
Kiwi najlepiej zjeść zaraz po obraniu ze skórki, ponieważ inaczej, może zmięknąć i utracić swoje właściwości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym i chłodnym miejscu
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Produkt świeży | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie