Kapusta zasmażana z borowikami BIO 650g Charsznickie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
Kapusta kiszona powstaje poprzez szatkowanie i poddanie procesowi kiszenia, przez zasolenie i fermentację, świeżej kapusty, przedłużając w ten sposób jej trwałość i nadając kwaśny smak. Początki tego wyjątkowego przysmaku sięgają XVII wieku i ściśle wiążą się z żeglarzami, którzy spożywali ją w trakcie długotrwałych rejsów celem uniknięcia niedoborów witaminy C. Kiszona kapusta może poszczycić się także zawartością witamin E, K, z grupy B oraz soli mineralnych – wapnia, magnezu, fosforu, potasu, selenu, manganu i żelaza. Za sprawą zawartości powstającego w procesie fermentacji mlekowej kwasu mlekowego kiszona kapusta może wpływać na zachowanie właściwej flory bakteryjnej w jelitach. Polecana do surówek, zup i obiadów. Eko Kapusta zasmażana z borowikami sprawdzi się również w roli niskokalorycznej przekąski.
SKŁADNIKI
46% kapusta kiszona* (kapusta biała*, sól), 20% kapusta biała*, 18% sos (woda, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, pieprz*, mąka*, przyprawy*), 10% grzyby* (borowiki), 6,5% cebula*.
Wartość energetyczna - 221 kJ/53 kcal
Tłuszcz - 3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 6,1 g
- w tym cukry - 1 g
Błonnik - 1,1 g
Sól - 0,5 g
MASA NETTO: 650g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w lodówce.
Dane techniczne
![]() |
Bez glutenu | TAK |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez jajek | TAK |
![]() |
Bez cukru | NIE |
![]() |
Bez drożdży | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |

CHARSZNICKIE
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie