biogo.pl
Waluty
Waluty

Kefir domowy VIVO żywe kultury bakterii probiotyk opakowanie 2 x 0,5g ZAKWASKI

Liczba sprzedanych sztuk: fn_get_product_sales(27853)
44626-trimmy.jpg
  • promocja
klientów kupiło szt.
Zamówienie wyślemy do: 48h
Dostawa: od 9,99 zł (Polska) SPRAWDŹ
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 17,89 zł

19,69 zł
Cena: 19,69 zł 18,09 zł 18.09

ilość szt
Zyskujesz 18 nasionek [?]

Ocena: 4.00 1 ocen / 0 opinii
Producent: ZAKWASKI VIVO
Kod produktu: 4820148053968

Opis

Skład:
Acetobacter aceti, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp.bulgaricus, Lactobacillus casei, Saccharomyces unisporus

Unikalny skład ziaren kefirowych

Kefir VIVO to prawdziwy kefir, o smaku i zapachu naturalnego kefiru, coraz rzadziej powszechnie rozpoznawalnego, ze względu na dostępność w sklepach wyłącznie wysoko przetworzonych produktów.

Zakwaska Kefir Vivo zawiera unikalną, naturalną symbiozę bakteryjną. Zapewnia mikroflorę ziarna kefiru składającą się z różnych gatunków i szczepów bakterii. Odróżnia to kefir VIVO od wielu produktów serii biokefir, które nie mają związku z ziarnami kefiru, a w których skład wchodzą tylko pałeczki kwasu mlekowego i czasem bifidobakterie.

Jak przygotować kefir?

Przygotowanie kefiru Vivo jest bardzo proste i wygląda tak samo jak przygotowanie jogurtu:

KROK 1. Przygotuj 2 litry mleka pasteryzowanego (jeżeli masz mleko niepasteryzowane od rolnika, zagotuj je aby pozbyć się naturalnych bakterii mlekowych, które mogłyby uniemożliwić namnożenie się bakteriom kefirowym).
KROK 2. 1 litr mleka zagotuj, a drugi schłodź w lodówce, następnie dolej mleko zimne do gorącego. Osiągniesz w ten sposób temperaturę ok 37-43 stopni, idealną do rozwoju kultur bakterii i mikroflory ziaren kefiru.
KROK 3. Następnie otwórz fiolkę, wlej do niej odrobinę mleka i rozpuść proszek potrząsając fiolką. Jeżeli na dnie proszek nie rozpuści się, rozetrzyj go łyżeczką i wlej całość do garnka, następnie dokładnie wymieszaj.
KROK 4. Garnek szczelnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 6-10 godzin (np. przy kaloryferze, lub pod tzw. pierzynką).
KROK 5. Po ścięciu się mleka wstaw garnek do lodówki, aby schłodzić kefir. Po schłodzeniu rozkoszuj się smakiem kefiru do 7 dni.

Dane techniczne

Bez glutenu TAK
Wegetariańskie TAK
Producent: ZAKWASKI VIVO
Kod produktu: 4820148053968

Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

Formy dostawy

DHL

Czas doręczenia:

Darmowa dostawa od xx zł

xx zł
Sklep internetowy Shoper Premium