Lapacho Pau d'Arco kora pocięta 250g NatVita
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
OPIS
Lapacho zwane również Pau d-Arco oraz herbatą Inków jest wewnętrzną korą drzewa Lapacho (Tabebui impetiginosa). Drzewo to występuje w lasach Ameryki Południowej. Kora ta była stosowana na tym obszarze już przez Indian. Ma ona właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne. Dzięki tym właściwościom wspiera działanie układu odpornościowego. Jest to naturalny przeciwutlaniacz, który wspomaga nasz organizm w walce z wolnymi rodnikami oraz ma działanie ochraniające dla komórek. Pozytywnie wpływa również na trawienie oraz prace wątroby. Wspiera również układ krwionośny.
SKŁADNIKI
100% Lapacho (Tabebui impetiginosa) kora pocięta.
SPOSÓB UŻYCIA
Aby przygotować wywar z lapacho należy wsypać do wrzątku jedną łyżkę kory na każde 200 ml wody i gotować przez 10-15 minut. Następnie odcedzić. Pić dwie szklanki dziennie.
Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe. W początkowej fazie przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha, które z czasem powinny ustąpić. Jeżeli po paru dniach nie ustąpią należy zaprzestać stosowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w temperaturze pokojowej w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | NIE |
![]() |
Kraj producenta | Polska |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |

NatVita
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie