MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO (SUROWIEC) (25 kg)
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie magazynowane są również ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejsc.
INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez jajek | TAK |
![]() |
Bez orzechów | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie