MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY
Opis
OPIS
MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.:
-placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
-kotlety z mąki z topinamburu,
-dodatek do sosów,
-dodatek do zup,
-oraz w innych formach według upodobań.
SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna 1368 kJ/323 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g
Węglowodany: 67,5 g
w tym cukry: 63,8 g
Błonnik: 11,7 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Bez glutenu | TAK | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
DARY NATURY
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Gabriela Macheta
Jeszcze nie wypróbowałam ale ponoć placki "ziemniaczane" są świetne z tej mąki. Sklep pełny profesjonalizm.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Gabriela Macheta
Jeszcze nie wypróbowałam ale ponoć placki "ziemniaczane" są świetne z tej mąki. Sklep pełny profesjonalizm.