

Witamina D3 2000IU + K2-MK7 50μg forte krople K2MK7 20ml DR JACOB'S

DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg - BIO PLANET

MIGDAŁY BIO 1 kg - BIO PLANET

Kwas L-askorbinowy Witamina C CZDA 1kg STANLAB

Miód spadziowy spadź iglasta 1200g Rodzinna Pasieka Sudnik

BIO Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin 900ml Intenson
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
Opis
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | TAK |
Kraj producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | PL |
Bez glutenu | TAK |
Wegetariańskie | NIE |
Wegańskie | NIE |
Min. termin przydatności (w dniach) | 120 |
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie