MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g- FINCK AYURVEDA
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
Masło Klarowane Ghee Bio 220 G
Masło klarowane ghee, jest idealną alternatywą dla tradycyjnego masła w kostce. Masło ghee podnosi wartości odżywcze oraz walory smakowe przygotowywanych potraw. Nie ulega rozpadowi w wysokich temperaturach. Jest to produkt bardzo wydajny.
- podnosi wartości odżywcze potraw
- podnosi walory smakowe potraw
- idealnie nadaje się do głębokiego smażenia, pieczenia i gotowania.
Swoje właściwości masło klarowane zawdzięcza sposobowi przygotowania. Masło ghee jest oczyszczone podczas powolnego procesu podgrzewania tłuszczu. Na powierzchni roztopionego masła pojawia się biała piana, składająca się z białek i cząstek stałych pozostałych z mleka. Tradycyjnie, aby uzyskać masło ghee z tłuszczu odparowuje się także całą wodę. Otrzymane masło jest naturalnie zakonserwowane: nie jełczeje, dobrze utrzymuje się w wysokich temperaturach oraz może być wykorzystane do smażenia.
Ghee masło ma złocistą barwę oraz delikatnie orzechowy smak. Dzięki temu świetnie sprawdza się jako przyprawa i tłuszcz do smażenia. Masło może być wykorzystywane do chleba ale również do pieczenia jego, duszenia oraz smażenia faworków, pączków lub frytek. Można również dodawać do zup, makaronów, kasz, warzyw, czy ryb. Masło ghee może być także wykorzystane do przygotowania tzw. bulletproof coffee.
SKŁADNIKI
100% bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa netto: 220 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE SPOŻYCIE
Masło Ghee polecane jest do duszenia, pieczenia, smażenia oraz do smarowania chleba i grzanek. Sprawdza się jako dodatek do gotowanej żywności, w celu wzmocnienia smaku.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu opakowanie przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez jajek | TAK |
![]() |
Bez cukru | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |

GHEE
GHEE Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, Polska
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (5)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Renata Pruś
Produkt dobrej jakości. Używany w mojej kuchni od niedawna. Spełnia swoją rolę w 100 %
Tomasz Pietrzak
świetny produkt i wbrew pozorom bardzo ekonomiczny - zużycie jest minimalne
konrad K
Bardzo dobre masło do smażenia, równie dobrze sprawdza do natłuszczenia makaronów i pierogów.
Weronika
Masło klarowane ghee w mojej kuchni już od wielu, wielu lat - i będę używać nadal. Uwielbiam przede wszystkim jego smak. Jest delikatnie orzechowy, a masło przyjemnie topi się w ustach. Ma inną konsystencję niż zwykłe masło, ale nadaje się super praktycznie do wszystkiego. Można na nim smażyć w wysokiej temperaturze, jest pełne witamin i super podkreśla smak potraw. Polecam szczególnie miłośnikom kuchni indyjskiej - idealne do podsmażenia warzyw, do chlebka naan, do curry. Dobrej jakości masło w rozsądnej cenie!
Bartłomiej
Używałem masła ghee do gotowania po raz pierwszy i jestem pozytywnie zaskoczony. Pyszne i odpowiednie do gotowania i smażenia. Podoba mi się, że masło przychodzi w szklanym słoiku, a tak najlepiej je przechowywać. Nie psuje się, no i zdecydowanie opcja eko. Zaskoczył mnie smak ghee (wcześniej nie próbowałem). Dobrze komponuje się z warzywami i rzeczami przygotowywanymi na słodko. Próbowałem dodawać też do kawy (bulletproof coffee) i wyszło bardzo dobrze, kawka smakowała i dobrze pobudziła. Duży słoik, masło klarowane ghee jest bardzo wydajne i dobrze utrzymuje się w lodówce. Planuję zastąpić nim zwykłe masło w całości.




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Bartłomiej
Używałem masła ghee do gotowania po raz pierwszy i jestem pozytywnie zaskoczony. Pyszne i odpowiednie do gotowania i smażenia. Podoba mi się, że masło przychodzi w szklanym słoiku, a tak najlepiej je przechowywać. Nie psuje się, no i zdecydowanie opcja eko. Zaskoczył mnie smak ghee (wcześniej nie próbowałem). Dobrze komponuje się z warzywami i rzeczami przygotowywanymi na słodko. Próbowałem dodawać też do kawy (bulletproof coffee) i wyszło bardzo dobrze, kawka smakowała i dobrze pobudziła. Duży słoik, masło klarowane ghee jest bardzo wydajne i dobrze utrzymuje się w lodówce. Planuję zastąpić nim zwykłe masło w całości.