Mąka migdałowa 250g Targroch
Opis
OPIS
Mąka migdałowa 250g Targroch
-zmielone migdały w formie mąki
-zamiennik dla innych mąk
-dodatek do deserów, składnik ciast
Mąka migdałowa powstaje w wyniku blanszowania, a następnie zmielenia migdałów na drobny proszek. Charakteryzująca się delikatnością, jednocześnie wyczuwalną naturalną słodyczą, doskonale nadaje się jako składnik wypieków, naleśników, gofrów. Mąka migdałowa stanowi zdrowszą alternatywę dla mąk pszennych, zbożowych a nawet owsianych. Dzięki możliwości jedzenia jej surowej, nadaje się jako dekoracja, oraz posypka sałatek, czy surówek.
SKŁADNIKI
Migdały.
Wartość odżywcza produktu |
w 100g |
Wartość energetyczna |
572 kcal |
Tłuszcz |
52 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,74 g |
Węglowodany |
20,5 g |
-w tym cukry |
4,2 g |
Błonnik |
12,9 g |
Białko |
20 g |
Sól |
0,04 g |
SPOSÓB ZASTOSOWANIA
Mąka migdałowa posiadając szeroki zakres użytkowania nadaje się do wypieków, jako posypka do deserów, zagęszczenia zup i sosów. Opakowanie 250 gram zawiera 5 sugerowanych porcji.
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie