Mąka ryżowa 1000g Targroch
Opis
Opis:
Mąka ryżowa – mąka wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu.
Zastosowanie:
Mąka ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów, Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów.Jest istotnym składnikiem kuchni japońskiej i innych krajów azjatyckich. Wykonuje się ją zarówno z białego ryżu jak i ryżu brązowego.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1500 kJ/354 kcal |
Tłuszcz | 3,2g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8g |
Węglowodany | 72g |
W tym cukry | 0,7g |
Błonnik | 3,1g |
Białko | 7,7g |
Sól | 0,03g |
Objętość:
1000g
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten oraz różne orzechy.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Alicja
Świetne wychodzą z niej ciasta
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Alicja
Świetne wychodzą z niej ciasta