Mąka sojowa 1000g Targroch
Opis
Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji.
Zastosowanie:
Mąka sojowa służy do wyrobu m.in.: pieczywa, makaronów, płatków, ciast, ciasteczek. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym zagęszcza się nią zupy i sosy. Używana jest także do wyrobu mleka i past sojowych. W kuchni wegetariańskiej stanowi substytut jajka kurzego.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość odżywcza produktu | w 100g |
Wartość energetyczna | 1867 kJ/446 kcal |
Tłuszcz | 19,94g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,88g |
Węglowodany | 30,16g |
W tym cukry | 7,33g |
Błonnik | 9,3g |
Białko | 36,49g |
Sól | 0,01g |
Objętość:
1000g
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten oraz różne orzechy.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (2)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Kasia
Mam z powodu nietolerancji mały wybór mąk - akurat z tej wychodzą mi najlepsze naleśniki. Polecam
Katarzyna
Super na wypieki. Polecam
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Katarzyna
Super na wypieki. Polecam