Mąka z tapioki 1000g Targroch
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
OPIS
Mąka z tapioki 1000 g Targroch
- świetny składnik deserów i wypieków
- lekkostrawna i pożywna
- zagęstnik zup
Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulw manioku, rośliny która pochodzi z Ameryki południowej. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak.
Używana jest jako składnik do wypieku chleba, ciastek i ciast bezglutenowych. Nadaje się również do zagęszczania zup i sosów oraz do przygotowywania lekkich puddingów i innych słodkich deserów.
SKŁADNIKI
skrobia z bulwy manioku
Wartość odżywcza produktu w 100 g (%RWS*):
Wartość energetyczna - 1524 kJ / 364 kcal (18%)
Tłuszcz - 0,1 g (<1%)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g (0%)
Węglowodany - 91 g (36%)
- w tym cukry – 0 g (0%)
Błonnik – 0 g
Białko – 0,1 g (<1%)
Sól** – 0,1 g (1,7%)
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Masa netto: 1000 g
INFORMACJA O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | NIE |
![]() |
Kraj producenta | Polska |
![]() |
Bez glutenu | NIE |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Dla niemowląt | NIE |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie