Makaron sojowy BIO 200 g DietFood
Opis
Makaron sojowy BIO 200 g DietFood
- zdrowszy zamiennik tradycyjnego makaronu
- nadaje potrawom azjatyckiego charakteru
- dobrze zaspokaja głód
W długiej, cienkiej nitce makaronu sojowego mieszczą się m.in. węglowodany, białka, witaminy (witaminy z grupy B, witamina E, PP i kwas foliowy) i składniki mineralne takie jak żelazo, sód, potas, cynk, wapń, fosfor. Makaron sojowy nie zawiera natomiast prawie w ogóle tłuszczy. To makaron, który zapewnia nasycenie już po niewielkiej porcji, a jednocześnie nie jest ciężkostrawny, nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru, a zatem jego indeks glikemiczny jest niski.
Wyjątkowy makaron wykonany z 100% ekologicznej mąki sojowej. Dostarcza organizmowi cennego błonnika, jest bogaty w łatwo przyswajalne białko. Makaron ten jest łatwą w przygotowaniu, doskonałą alternatywą dla osób odchudzających się, bezglutenowców, diabetyków, wegetarian i wegan.
SKŁADNIKI
100% BIO mąka sojowa
Masa netto: 200g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100g
Wartość energetyczna: 600 kJ/324,5 kcal
Białko: 41,6 g,
Tłuszcz: 4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g,
Węglowodany: 20 g,
Błonnik: 19,7 mg.
Sód: 6 mg
SPOSÓB UŻYCIA
Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Podaj z sosem lub dowolnymi dodatkami.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergeny: soja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Kraj producenta | Polska | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Dla niemowląt | NIE | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
DIET FOOD
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie