Migdały BIO 120 g EkoWital
Opis
- źródło zdrowych tłuszczy
- duża zawartość błonnika
- zawiera przeciwutleniacze
- dawka witamin z grupy B
Migdały to nasiona migdałowca. Są one głównie dobrym źródłem tłuszczu w diecie, często spożywane jako samodzielna przekąska, lub dodatek do potraw wytrawnych, wszelakich deserów, ciast, lodów, owsianek i ciastek. Migdały to dobrze źródło witamin z grupy B oraz witaminy E, która jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem i pomaga redukować ilość wolnych rodników w organizmie. Zawiera również stosunkowo dużą ilość błonnika, ponad 12g w 100g produktu. Są one polecane w diecie wegetariańskiej, dla osób narażonych na stres.
SKŁADNIKImigdały*
*surowiec pochodzący z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna (kJ/kcal): 2393 kJ/ 572 kcal
białko (g): 20
węglowodany (g): 20.5
w tym cukry (g): 6.9
tłuszcz (g): 52
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 4.74
błonnik pokarmowy (g): 12.9
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Alergeny: migdały
BEZ CUKRU: TAK
BEZ GLUTENU: TAK
BEZ LAKTOZY: TAK
Możliwe alergeny: Może zawierać gluten, sezam i orzechy.
Produkt BIO: TAK
Produkt naturalny: TAK
Dane techniczne
Bez glutenu | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
EKOWITAL
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie