Miód kremowy rzepakowy 380g SPECJAŁ Z PASIEKI
Opis
Miód rzepakowy kremowany
Przyroda lubi zaskakiwać. Miód rzepakowy stworzony przez pszczoły potrafi być i bardzo twardy, i bardzo miękki. Ta loteria nie każdemu jednak przypada do gustu. Dlatego część z naszych miodów kremujemy. To prosta czynność polegająca na intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dni. Miód rzepakowy kremowany nie zmienia swoich właściwości, ani smaku, ale nabiera masełkowatej konsystencji. Dzięki temu zyskujemy pewność, że nasz miód będzie nie tylko naturalny, ale też aksamitnie miękki.
Na czym polega kremowanie miodu?
Kremowanie miodu polega na intensywnym, kilkudniowym mieszaniu miodu w specjalnej kremownicy, aż do uzyskania gładkiej, jednolicie delikatnej masy.
Co daje kremowanie miodu?
Dzięki kremowaniu miodu, miód staje się miękki, oraz bardzo smarowny. Doskonale nada się wtedy to rozsmarowywana na kanapkach czy z łatwością nabierzemy miód łyżeczką i użyjemy go jako polewę np. do lodów.
Czy kremowanie zmienia smak miodu rzepakowego?
Kremowanie nie zmienia smaku miodu, ale sprawia że jest on przyjemniejszy w użyciu
Czy kremowanie ma wpływ na właściwości miodu?
Kremowanie przeprowadza się w niskich temperaturach, więc oprócz zmiany konsystencji miodu, wszystkie jego właściwości pozostają bez zmian.
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie