NEERA Naturalny syrop z drzew 500ml
Opis
NEERA Naturalny syrop z drzew 500ml
Neera to słodki sok z kwiatów i łodyg rozmaitych palm, który jest szczególnie wartościowy dla ludzi. W sanskrycie słowo neera oznacza tyle co „życiodajny nektar” lub „siła życiowa” drzewa palmowego. Naturalny syrop z drzew firmy Madal Bal został skomponowany w Szwajcarii z połączenia czystego klonu Ptasie Oko z syropami z palm Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych. Potrzeba było pięciu lat i wielu testów, aby wyprodukować mieszaninę, która spełnia wymagania kuracji Neera. Syrop palmowy pochodzi z Indonezji i Sri Lanki, zaś syrop klonowy z Kanady.
Madal Bal wykorzystuje tylko najczystszy sok, ze specjalnie wyselekcjonowanych drzew, rosnących w naturalnym, wolnym od skażenia środowisku. Jego produkcja jest niezwykle staranna. Potrzeba 40 – 50 litrów słodkiego soku do otrzymania 1 litra syropu Neera. Jest to równe ilości soku, jaką jedno drzewo produkuje w ciągu roku. W naturalnym syropie z drzew Madal Bal używany jest tylko czysty, ciemny syrop klonowy „klasy C”, klasy najbogatszej w minerały. Syrop Neera został tak skomponowany, aby dostarczyć ważnych zasadowych soli mineralnych, takich jak: potas, wapń, magnez, mangan, sód co w połączeniu z cytryną czyni napój Neera naturalnym elektrolitem. Produkt w 100% naturalny. Bez dodatku cukru. Nie zawiera konserwantów. Produkt jest pasteryzowany.
Składniki:
Różne rodzaje syropów palmowych (Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych), syrop klonowy Ptasie Oko C+.
Wartości odżywcze:
Kalorie – kcal/100g – 280
Indeks glikemiczny – 35
Kilodżule – kJ/100g – 1172
Tłuszcz – g/100g – 0.4
Węglowodany – g/100g – 67
Fruktoza – g/100g – 9
Glukoza – g/100g – 8.5
Sacharoza – g/100g – 41
Białko – g/100g – 0.5
Woda – g/100g – 30.2
Błonnik – g/100g – <0.50
Minerały – g/100g – 0.6
Cholesterol – mg/100g – <1.0
Sód – mg/100g – 146
Wapń – mg/100g – 180
Magnez – mg/100g – 15
Potas – mg/100g – 270
Miedź – mg/100g – 0.13
Żelazo – mg/100g – 1.2
Cynk – mg/100g – 0.3
Witamina A – ER/100g – <4.0
Witamina C – mg/100g – 14.2
Witamina E – <1 IU
Wartość pH – 4,5
Pochodzenie:
Syropy palmowe z Indonezji i Sri Lanki. Kanadyjski syrop klonowy uprawiany w rozległych lasach drzew klonowych Północnej Ameryki.
Przechowywanie:
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Szwajcaria | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez orzechów | TAK | |
Bez cukru | NIE | |
Bez soi | TAK | |
Bez kakao | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie