biogo.pl
Waluty
Waluty

Olej Rycynowy BIO nierafinowany 50 ml ETJA

2d6d9085b8010d9ee431252c06229508-trimmy.jpg
  • promocja
Zamówienie wyślemy do: 24h
Dostawa: od 7,99 zł (Polska) SPRAWDŹ

12,79 zł
Cena: 12,79 zł 10,99 zł 10.99
Dostępny w sklepie stacjonarnym za: 11,99 zł

ilość szt
Zyskujesz 10 nasionek [?]

Ocena: 1.67 3 ocen / 6 opinii
Producent: ETJA
Kod produktu: 5908310446790

Opis

Sposób użycia:

  • stosować bezpośrednio na skórę. Warto rozcieńczać z innym olejem nośnikowym
  • kąpiel natłuszczająco-ochronna - wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju.
  • dzięki błyszczącej strukturze w połączeniu z olejem z miąższu kokosa stanowi dobry surowiec do produkcji balsamów oraz pomadek do ust domowej roboty
  • włosy- nałóż olej we włosy i skórę głowy po czym zmyj delikatnym szamponem
  • dodatek w odżywkach do włosów tłustych
  • idealny do pielęgnacji rzęs i brwi
  • Olej Rycynowy BIO jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

    Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce 

Olej Rycynowy BIO nierafinowany 50 ml ETJA

BIO olej rycynowy nierafinowany ETJA to wysokiej jakości preparat, tłoczony na zimno z nasion rącznika pospolitego. Olej jest bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminy A, E oraz kwas rycynolowy. Bardzo dobrze wzmacnia włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask oraz odpowiednią elastyczność. Olejek nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie mieszanej z nadprodukcją sebum. Olejek jest zamknięty w buteleczce z wygodnym dozownikiem w formie pompki. Nierafinowany olej rycynowy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

Rącznik pospolity rośnie dziko na terenach północnej Afryki oraz na Sardynii. Olej rycynowy pozyskiwany jest z jego nasion, które składają się z tłuszczu w aż 55%. Zawarty w nasionach tłuszcz składa się przede wszystkim z gliceryd kwasu rycynolowego, lub też hydroksykwasu. Działanie tej substancji efektywnie wspiera w odbudowę włosów, brwi i rzęs. Regularnie stosowany wizualnie przyciemnia włosy i stymuluje je do dalszego wzrostu, dzięki czemu stają się grubsze i mocniejsze. Olej rycynowy przyczynia się do zahamowania nadmiernego wypadania włosów. Może być także stosowany do słabych i łamliwych paznokci osłabionych zabiegami kosmetycznymi oraz naskórka wokół nich. Olejek rycynowy może być także stosowany przez posiadaczy cery tłustej oraz punktowo, bezpośrednio na wypryski.

SKŁADNIKI

Ricinus Communis Seed Oil

Objętość netto: 50 ml

SPOSÓB UŻYCIA

Olejek stosować bezpośrednio na skórę. Warto rozcieńczać z innym olejem nośnikowym.
Kąpiel natłuszczająco-ochronna: wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju.
Włosy: nałóż olej na włosy i skórę głowy, wmasuj i noś pod przykryciem przez 20 min, po czym zmyj delikatnym szamponem.
Brwi: dla przyciemnienia włosów nakładaj na brwi przy pomocy spiralnej szczoteczki, kilka razy w tygodniu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

Dane techniczne

Certyfikat BIO NIE DOTYCZY
Kraj producenta Polska
Wegetariańskie TAK

Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (6)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

26 maja 2016

Olejek rycynowy używam do demakijażu twarzy i oczu. Polecam. Odżywia rzęsy i brwi.

2 marca 2017

Właściwości olejku rycynowego są chyba wszystkim dobrze znane. Stanowi znakomitą odżywkę do rzęs.

15 maja 2017

Plusem jest opakowanie - pompka, która ułatwia używanie oleju.

18 czerwca 2017

doskonale odzywienie wlosow i rzes

23 listopada 2021

Olejek rycynowy to prawdziwy klasyk w kosmetyczce ;) kiedyś myślałam, że nadaje się tylko do brwi, ale jest on abardzo wszechstronny i nadaje się pielęgnacji praktycznie całego ciała. Świetny przy łagodzeniu zmian trądzikowych - też dobry jako składnik kąpieli, jeśli ktoś ma zmiany na plecach, albo podrażnienia po goleniu. Dobry jako składnik domowej maski na włosy. Jeden olejek, a zastosowań mnóstwo. Nierafinowany olej rycynowy ETJA ma świetną cenę, a opakowanie wystarcza na bardzo długo, zwłaszcza jeśli ktoś stosuje go punktowo albo sporadycznie. Dobrze się utrzymuje (przechowuję w łazience, zamknięty w kartoniku). Brać w ciemno - świetny produkt pielęgnacyjny dla każdego.

23 listopada 2021

Właściwości znane każdemu - jak dla mnie must have dla każdej kobiety. Dobry do rzęs, do włosów i na skórę. Warto mieć go ze sobą w podróży, przydaje się przez cały rok. Koszt opakowania nieduży, więc można śmiało próbować, jeśli dla kogoś to pierwszyzna. Etja jeszcze nigdy mnie nie rozczarowała, uwielbiam wszelakie olejki i stosuję je namiętnie. Dobra jakość i fajne, przystępne ceny

Formy dostawy

DHL

Czas doręczenia:

Darmowa dostawa od xx zł

xx zł
Sklep internetowy Shoper Premium