Orzechy brazylijskie 1000g Targroch
Opis
Opis:
Orzechy brazylijskie są głównie źródłem tłuszczy w diecie. Zawierają kwasy tłuszczowe wielonienasycone, takie jak omega-6 i omega-3. Wpływają zatem na pracę mózgu, układu krążenia, prace serca oraz na narządu wzroku.
Orzechy brazylijskie są bardzo dobrym źródłem selenu w diecie, wśród orzechów zawierają tego pierwiastka najwięcej.
W swoim składzie zawierają również wapń, magnez, potas, witaminę E oraz kwas foliowy. Ze względu na te pierwiastki, spożywanie tych orzechów ma pozytywny wpływ na układ kostny, pracę układu nerwowego oraz właściwości antyoksydacyjne.
Składniki:
Orzechy brazylijskie.
Wartość odżywcza produktu |
W 100g |
Wartość energetyczna |
2759 kJ / 659 kcal |
Tłuszcz |
67,1g 16,134g |
Węglowodany |
11,74g |
Błonnik |
7,5g |
Białko |
14,32g |
Sól |
0,01g |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100g: |
Potas | 659mg |
Fosfor | 725mg |
Magnez | 376mg |
Żelazo | 2,43mg |
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach:
W zakładzie pakowana są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (2)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Magdalena Zaremba
Orzechy bardzo pyszne i zdrowe. Polecam wszystkim!
Barbara Lewinska
Zwykle jadam bio, które smakują pysznie, a te baby stęchłe, bez tego orzechowego smaku. Słaba jakość.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Barbara Lewinska
Zwykle jadam bio, które smakują pysznie, a te baby stęchłe, bez tego orzechowego smaku. Słaba jakość.