Orzechy laskowe w czekoladzie bezcukrowej 80g Anka Dziedzic - VIVIO
Opis
Orzechy laskowe w czekoladzie bezcukrowej 80g Anka Dziedzic - VIVIO
Czy zdrowe przekąski mogą być smaczne i słodkie? Okazuje się, że tak! Orzechy laskowe w czekoladzie bezcukrowej to moc zdrowia i przepysznego smaku. Wszystko to bez dodatków cukrów prostych, za to z całym mnóstwem witamin, soli mineralnych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Orzechy stanowią źródło wielu niezbędnych dla naszego zdrowia składników odżywczych. Czekoladowa polewa nadaje im jeszcze lepszego smaku i doskonale zaspokaja ochotę na słodycze.
Nawet małe dzieci wiedzą, że orzechy są bardzo zdrowe. Jednak z czego wynika ich korzystny wpływ na organizm człowieka? Naukowcy i dietetycy, jako jedną z głównych zalet orzechów, wskazują wysoką zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych. Według danych literaturowych, orzechy laskowe ponad 50 g kwasów nienasyconych w 100 g produktu! Publikacje wskazują, że ponad 80% wszystkich tłuszczów stanowi kwas oleinowy, czyli kwas jednonienasycony. Orzechy mogą stanowić również cenne źródło kwasów wielonienasyconych, szczególnie kwasu linolowego, należącego do rodziny kwasów omega-6.
Dla wegan i wegetarian istotny może być również fakt, że według danych tabelarycznych, orzechy laskowe zawierają duże ilości białka roślinnego. W 100g znaleźć można około 14g protein.
Oczywiście nie można pominąć bogactwa składników mineralnych zawartych w orzechach. Artykuły naukowe sugerują, że orzechy laskowe mogą stanowić istotne źródło magnezu, żelaza, fosforu, manganu i miedzi. Zawierają również znaczące ilości potasu oraz cynku. Spośród witamin zawartych w orzechach laskowych z pewnością największe znaczenie ma tokoferol, czyli witamina E. Taka przekąska może z nawiązką zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na tę witaminę, która przez wielu nazywana jest „witaminą młodości”.
Zarówno orzechy, jak i kakao mogą stanowić istotne źródło magnezu w diecie. Ten makroelement wpływa na wiele fundamentalnych procesów zachodzących w organizmie. Publikacje naukowe wskazują, że jest on niezbędny dla prawidłowej pracy serca. Wpływa zatem na funkcjonowanie całego układu krążenia. Jego niedobory przyczyniają się między innymi do bólów mięśni i skurczów oraz zaburzeń nerwowo-mięśniowych. Orzechy laskowe w czekoladzie bezcukrowej to świetna przekąska, która może pomóc w zapobieganiu występowania niedoborów tego rodzaju i pozwoli cieszyć się zdrowiem i świetnym samopoczuciem na długo!
SKŁADNIKI
czekolada 76% (miazga kakaowa, substancja słodząca: malitol, tłuszcz kakaowy, Igatory: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy), orzechy laskowe prażone 23%, substancja glazurująca: guma arabska, aromat.
Czekolada: masa kakaowa minimum 54%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 g
Wartość energetyczna - 2442 kJ/588 kcal
Tłuszcz - 43 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g
Węglowodany - 39 g
- w tym cukry - 34 g
Błonnik - 8 g
Białko - 7,3 g
Sól - 0,01 g
MASA NETTO: 80 g
SPOSÓB UŻYCIA
Orzechy laskowe w czekoladzie stanowią świetną przekąskę samą w sobie. Sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy oraz prowiant na długą drogę samochodem lub piesze wycieczki. Mogą stanowić również dodatek do deserów, owsianek, naleśników i innych słodkości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | TAK | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Dla niemowląt | NIE | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE | |
Bez kakao | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie