PAPRYKA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
PAPRYKA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (około 0,40 kg)
Papryka żółta BIO to delikatne, soczyste warzywo o słodkim smaku i chrupiącej teksturze. Jej żywy kolor i łagodna pikantność sprawiają, że jest doskonałym składnikiem sałatek, grillowanych potraw, sosów oraz dań z rybami i mięsem.
SKŁADNIKI
100% papryka żółta z upraw ekologicznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Paprykę żółtą można spożywać na surowo w sałatkach, dodawać do kanapek, koktajli, a także piec, grillować lub smażyć. Doskonale komponuje się z innymi warzywami, mięsem, rybami oraz w formie farszu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Energia: 27 kcal
- Tłuszcze: 0,3 g (w tym nasycone: 0,0 g)
- Węglowodany: 6,0 g (w tym cukry: 4,2 g)
- Błonnik: 2,1 g
- Białko: 1,0 g
- Witamina C: 127,7 mg
- Witamina A: 3131 IU
- Potas: 211 mg
MASA NETTO
Około 0,40 kg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce w temperaturze 4-8°C, najlepiej w dolnej szufladzie na warzywa, aby zachować świeżość i chrupkość.
Papryka żółta BIO to doskonałe źródło witaminy C i przeciwutleniaczy, które wspierają odporność, zdrowie skóry oraz poprawiają wchłanianie żelaza.
CIEKAWOSTKA
Papryka żółta ma mniej kalorii i zawiera więcej witaminy C niż pomarańcze, co czyni ją wyjątkowym składnikiem w diecie wspierającym zdrowie i odporność.
Dane techniczne
|
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
|
Wegetariańskie | TAK |
|
Wegańskie | TAK |
|
Bez laktozy | TAK |
|
Bez orzechów | TAK |
|
Bez soi | TAK |
|
Produkt świeży | TAK |
Opinie o produkcie (0)
Formy dostawy
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Wybrane dla Ciebie
Zamówienia telefoniczne:







Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie