Pestki dyni całe w łupinie 5kg Targroch
Opis
OPIS
Pestki dyni całe w łupinie 5kg Targroch
- bogate źródło cynku
- źródło błonnika i białka
- zdrowa przekąska i dodatek do potraw
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych. Pestki dyni są jednym z bogatszych źródeł cynku i kwasów omega-3.
Pestki dyni w 30-40 proc. składają się z oleju bogatego w fitosterole i nienasycone kwasy tłuszczowe. Fitosterole to substancje, które obniżają poziom "złego" cholesterolu w surowicy krwi.
SKŁADNIKI
Niełuskane pestki dyni
Masa netto: 5 kg
Wartość odżywcza produktu w 100 g :
Wartość energetyczna: 2444 kJ / 589 kcal
Tłuszcz: 45,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 8,48 g
Węglowodany: 12,7 g
- w tym cukry: 11,3 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 28,9 g
Sól**: 0,05 g
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
INFORMACJA O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Dla niemowląt | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie