SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 400 g - BIO PLANET
Opis
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 400G - BIO PLANET
SKŁADNIKI
soczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. Soczewica czarna doskonale nadaje się dla osób mających problemy z cholesterolem i poziomem cukru we krwi, ponieważ jej regularne spożywanie pomaga obniżać ich poziom. Ma bardzo niski indeks glikemiczny, więc jej spożycie nie spowoduje gwałtownego wyrzutu insuliny. Beluga zawiera kwas foliowy oraz żelazo, dzięki czemu polecana jest osobom potrzebujących wzmocnienia, a także kobietom w ciąży.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1241 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 30 g, w tym cukry - 2,0 g
Białko - 26 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
MASA NETTO
400G
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | NIE | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (2)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Karolina
Produkt wysokiej jakości posiadający delikatny orzechowy posmak. Polecam!
Julia L
Bardzo smaczna, zdrowa i łatwa do ugotowania soczewica. polecam z pieczonymi batatami!
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Julia L
Bardzo smaczna, zdrowa i łatwa do ugotowania soczewica. polecam z pieczonymi batatami!