SOS CHILI SAMBAL OELEK BIO 100 g - YAKSO
Opis
SOS CHILI SAMBAL OELEK BIO 100 g - YAKSO
Sambal to ognisty indonezyjski, gęsty sos lub pasta przygotowana z dojrzałych papryk chilli, podawana z wieloma potrawami kuchni azjatyckiej jako danie uzupełniające. Ta wyjątkowa potrawa swoją nazwę zawdzięcza kamiennemu tłuczkowi lub bambusowemu moździerzowi (ulek-ulek), służącemu do rozcierania papryczek chilli z cebulą, orzechami i przyprawami. Odmiana sambal oelek, co należy wymawiać jak sambal ulek, jest rodzajem przecieru z papryki chilli niekiedy przyprawionego odrobiną soli i paroma kroplami soku z limonki bądź octem. Sambal oelek wyróżnia się niesłychanie ostrym z kwaśną i słoną nutką smakiem. Wyśmienicie komponuje się z makaronem, ryżem, owocami morza, daniami zarówno mięsnymi, jak i warzywnymi. Produkt pasteryzowany.
SKŁADNIKI
papryka kajeńska*, sól, ocet spirytusowy*, skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 g
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 1,8 g
Sól: 12 g
MASA NETTO: 100 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent - nazwa i adres: FZ Organic Food, Oppers 58, Wolvega
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez drożdży | TAK | |
Bez soi | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie