SOS SOJOWY SHOYU BIO 250 ml - YAKSO
Opis
SOS SOJOWY SHOYU BIO 250 ml - YAKSO
Sos sojowy to fermentowana przyprawa ceniona przez kucharzy na całym świecie, wytwarzana na bazie wody, z soi, pszenicy i soli. Zacier powstaje poprzez dodanie grzybów Aspergillus oryzae, następnie produkt dojrzewa, po czym zostaje poddany procesom wyciskania i filtracji. Sos sojowy wywodzi się z Chin, skąd rozprzestrzenił się po całej Azji, stając się nieodzownym elementem wielu lokalnych dań, a następnie trafił do Europy, by i tam podnieść walory smakowe licznych tradycyjnych potraw. Sos sojowy to wyśmienity dodatek do wieprzowiny, wołowiny, drobiu, rosołu, burgerów, pizz oraz past. Produkt pasteryzowany.
SKŁADNIKI
woda, soja* (25 %), pszenica*, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 g
Wartość energetyczna: 226 kJ/54 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 0 g
Białko: 7,5 g
Sól: 14 g
MASA NETTO: 250 ml
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent - nazwa i adres: FZ Organic Food, Oppers 58, Wolvega
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Dla niemowląt | NIE | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez orzechów | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie