Siemię lniane brązowe 450g Oleofarm
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
OPIS
Siemię lniane brązowe 450g Oleofarm
- duża zawartość błonnika pokarmowego
- wygodne, zamykane opakowanie typu doypack
- idealny dodatek do dań
Siemię lniane - nasiona lnu zwyczajnego są popularnym produktem spożywczym posiadającym szereg pożytecznych właściwości. Przede wszystkim zawiera sporo błonnika, co pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego. Nasiona te po namoczeniu w ciepłej wodzie pokrywają się charakterystycznym śluzem. Można je spożywać także w postaci zmielonej. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do mleka, jogurtu, zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych oraz pasty przygotowanej na bazie oleju lnianego i białego sera.
SKŁADNIKI
nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.)
Masa netto: 450g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna – 2243 kJ/544 kcal
Tłuszcz – 46 g w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone – 5,2 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 8,8 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 32 g
Węglowodany – 2,2 g
w tym cukry – 1,9 g
Błonnik – 20 g
Białko –20 g
Sól – 0,05 g
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę siemienia lnianego zaleć ¾ szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając. Pić 2-3 razy dziennie. Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zmielić. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka lub jogurtu. Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów oraz płatków śniadaniowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w temperaturze pokojowej w suchym i zacienionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | NIE |
![]() |
Kraj producenta | Polska |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez jajek | TAK |
![]() |
Bez orzechów | TAK |
![]() |
Bez soi | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie