Sól kłodawska naturalna kamienna KŁODAWA miałka niejodowana 1kg SMAKOSZ
Opis
SÓL KŁODAWSKA NATURALNA KAMIENNA MIAŁKA NIEJODOWANA 1 kg - SMAKOSZ
Poznaj jedną z najczystszych i najstarszych soli na świecie – sól kłodawską naturalną kamienną. Pozyskiwana z głębokich złóż w Kłodawie, powstaje w sposób naturalny, bez udziału chemikaliów, dzięki czemu zachowuje swoje unikalne właściwości.
Dlaczego warto wybrać sól kłodawską?
- Naturalne pochodzenie - wydobywana w Polsce z kopalni w Kłodawie.
- Nieoczyszczona i niejodowana - brak sztucznych dodatków i substancji przeciwzbrylających.
- Bogata w minerały - zawiera żelazo, wapń, magnez, cynk oraz potas.
- Uniwersalne zastosowanie - idealna do przetworów, gotowania i jako naturalny środek konserwujący.
Sól kłodawska jest doskonałym wyborem dla osób ceniących naturalne produkty wysokiej jakości. Jej delikatny smak i krystaliczna struktura sprawiają, że każda potrawa staje się wyjątkowa. Możesz jej używać w kuchni do przyprawiania potraw, pieczenia oraz przygotowywania przetworów. Zawarte w niej mikroelementy są łatwo przyswajalne przez organizm, co czyni ją zdrowym dodatkiem do codziennej diety.
Szczególne właściwości:
Sól kłodawska, podobnie jak sól himalajska, charakteryzuje się wysoką czystością i zawartością cennych biopierwiastków. Dzięki minimalnemu stopniowi przetworzenia zachowuje naturalny skład chemiczny. Nie zawiera dodatków, takich jak substancje przeciwzbrylające, co czyni ją produktem autentycznym i naturalnym.
SKŁADNIKI
Nieoczyszczona, niejodowana sól kamienna kłodawska naturalna 100%
Masa netto: 1 kg
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Dane techniczne
Kraj producenta | Polska | |
Wegetariańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
SMAKOSZ
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (17)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Karol
Chyba jedyna niejodowana sól bez antyzbrylacza na naszym rynku. Polecam.
Monika J.
Wysokiej jakości sól bez dodatków.
Agata B.
Swietny produkt. Warto dorzucić 1zł, aby kupić sól, która ma masę cennych składników. Podobno kiedyś łatwo było ją dostać w wielu sklepach, a teraz zwykła sól, która jest zwyczajnie szkodliwa, wyparła wszystko... Zachwycamy się też zdrowotnymi solami z różnych krajów, a mamy własną rewelacyjną:)
Marta B.
Najlepsza sól na polskim rynku.
Ewa Paczyńska
Najlepsza sól. Ma wiele cennych składników i jest o niebo lepsza od himalajskiej. No i jest produktem polskim.
Kiosk Pod Kominem
dobra sól, bez antyzbrylacza, z wieloma minerałami, na zdrowie
Marta
Bardzo polecam. Sól świetnie nadaje się jako dodatek do wody- szczypta soli na szklankę wody- nie jest bardzo słona przez co nie zmienia smaku wody a daje minerały i pomaga lepiej nawodnić organizm
Ewa Paczyńska
Kolejne zakupy tej soli. Świetna pod każdym względem, bez antyzbrylaczy, sztucznych dodatków i wypełniaczy. Świetna i pełna drogocennych minerałów.
Henryk Stankiewicz
"Kłodawa" znana jest jako wysokiej jakości sól, polecam.
Jan Kurkiewicz
Chyba jedyna niejodowana sól bez antyzbrylacza na naszym rynku. W postaci miałkiej praktycznie nie do kupienia w Kielcach.Polecam.
Magdalena Górska
Polska sól, porównywalna jakościowo z himalajską. Tańsza, więc po co przepłacać. Cieszę się, że jest w ofercie.
Wojciech Piskorski Piskorski
Sól kłodawską kupuję od dłuższego czasu, jest równie bogata w mikroelementy, jak himalajska. Polecam kupno, bo jest dużo tańsza i polska.
Kinga Dąbek
To mój pierwszy zakup tej soli, do tej pory ciagle używam himalajskiej, a skusiłam się na nią ze względu na jej jakość i wartość :)
Agnieszka Sowińska
Polska sól, bez zbędnych dodatków.
Dominika
U mnie sól kłodawska gości w kuchni od niedawna, ale już się do niej przyzwyczajam (przez lata używałam soli z antyzbrylaczem). Trzymam ją szczelnie zamkniętą w słoiku z uszczelką i nie mam problemu z tym, że zbija się w grudę. Jest super do stosowania w kuchni, do mielenia “na świeżo” mam sól gruboziarnistą w młynku, a tą używam do przetworów, sosów i gotowania. Naturalna, dużo składników mineralnych, a do tego w bardzo dobrej cenie :)
Magda
dobra, trochę się skleja, ale wiadomo, to dlatego że nie ma w sobie subst przeciwzbrylającej. trzeba tylko pamiętać, żeby po otwarciu przesypać do szczelnego opakowania. najlepsza sól do przetworów, do gotowania warzyw, ziemniaków, ryżu, kaszy. koleżanka podpowiedziała mi że kamienna sól kłodawska to dobry zamiennik zwykłej kuchennej soli i od tej pory używam. polski produkt wysokiej jakości, polecam.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Magda
dobra, trochę się skleja, ale wiadomo, to dlatego że nie ma w sobie subst przeciwzbrylającej. trzeba tylko pamiętać, żeby po otwarciu przesypać do szczelnego opakowania. najlepsza sól do przetworów, do gotowania warzyw, ziemniaków, ryżu, kaszy. koleżanka podpowiedziała mi że kamienna sól kłodawska to dobry zamiennik zwykłej kuchennej soli i od tej pory używam. polski produkt wysokiej jakości, polecam.