Sól kłodawska naturalna kamienna KŁODAWA miałka niejodowana 1kg SMAKOSZ
Opis
Czy wiesz, że sól kłodawska to jedna z najstarszych i najczystszych soli na świecie? Pozyskiwana jest z podziemnych złóż w Kłodawie, gdzie powstaje w naturalny sposób, bez udziału jakichkolwiek chemikaliów. Teraz możesz mieć ją w swojej kuchni, dzięki soli kłodawskiej naturalnej kamiennej KŁODAWA miałka niejodowanej 1kg SMAKOSZ.
Ta sól to nie tylko doskonały smak, ale także wiele korzyści dla Twojego zdrowia. Jest bogata w minerały, takie jak magnez, wapń, potas i żelazo, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto, sól kłodawska naturalna kamienista KŁODAWA miałka niejodowana 1kg SMAKOSZ jest idealna dla osób, które chcą uniknąć nadmiaru jodu w diecie.
Jeśli szukasz naturalnego i zdrowego sposobu na wzbogacenie swoich potraw, to sól kłodawska naturalna kamienista KŁODAWA miałka niejodowana 1kg SMAKOSZ jest dla Ciebie. Możesz ją stosować do gotowania, pieczenia, a nawet do przyprawiania sałatek i surówek. Jej delikatny smak i kryształkowa struktura sprawią, że Twoje potrawy będą wyjątkowe i niepowtarzalne.
Zamów już dziś sól kłodawską naturalną kamienistą KŁODAWA miałką niejodowaną 1kg SMAKOSZ i ciesz się smakiem i korzyściami dla zdrowia, jakie ona przynosi. To doskonały wybór dla osób, które cenią sobie naturalność i wysoką jakość produktów spożywczych.
Sól kłodawska naturalna kamienna KŁODAWA miałka niejodowana 1kg SMAKOSZ
Sól kłodawska naturalna kamienna miałka to produkt polski, pozyskiwany z regionu Kłodawy. W tym miejscu, jako w jedynym regionie Europy, wydobywana jest sól różowa, o składzie chemicznym i czystości zbliżonej do soli himalajskiej. Sól kamienna z kopalni “Kłodawa” zawiera w sobie szereg cennych mikroelementów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, wśród których znajdują się: żelazo, wapń, magnez, cynk oraz potas. Biopierwiastki wchodzące w skład soli kłodawskiej tworzą kompleksy łatwo przyswajalne przez organizm. Kamienna sól kłodawska naturalna jest nieoczyszczona, co oznacza że odznacza się bardzo niskim stopniem przetworzenia. Ponadto, jest pozbawiona dodatku substancji przeciwzbrylających. Kłodawska sól naturalnie w swoim składzie chemicznym zawiera bardzo niewielkie ilości jodu, co pozwalają zaklasyfikować ją jako niejodowaną. Z uwagi na brak zawartości jodu, sól kamienna kłodawska naturalna niejodowana nie jest zalecana do bezpośredniego spożycia. Nadaje się natomiast idealnie do przetworów, gotowania oraz jako naturalny środek konserwujący, który można wykorzystywać w kuchni.
SKŁADNIKI
Nieoczyszczona, niejodowana sól kamienna kłodawska naturalna 100%
Masa netto: 1kg
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Dane techniczne
Kraj producenta | Polska | |
Wegetariańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez jajek | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
SMAKOSZ
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (17)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Karol
Chyba jedyna niejodowana sól bez antyzbrylacza na naszym rynku. Polecam.
Monika J.
Wysokiej jakości sól bez dodatków.
Agata B.
Swietny produkt. Warto dorzucić 1zł, aby kupić sól, która ma masę cennych składników. Podobno kiedyś łatwo było ją dostać w wielu sklepach, a teraz zwykła sól, która jest zwyczajnie szkodliwa, wyparła wszystko... Zachwycamy się też zdrowotnymi solami z różnych krajów, a mamy własną rewelacyjną:)
Marta B.
Najlepsza sól na polskim rynku.
Ewa Paczyńska
Najlepsza sól. Ma wiele cennych składników i jest o niebo lepsza od himalajskiej. No i jest produktem polskim.
Kiosk Pod Kominem
dobra sól, bez antyzbrylacza, z wieloma minerałami, na zdrowie
Marta
Bardzo polecam. Sól świetnie nadaje się jako dodatek do wody- szczypta soli na szklankę wody- nie jest bardzo słona przez co nie zmienia smaku wody a daje minerały i pomaga lepiej nawodnić organizm
Ewa Paczyńska
Kolejne zakupy tej soli. Świetna pod każdym względem, bez antyzbrylaczy, sztucznych dodatków i wypełniaczy. Świetna i pełna drogocennych minerałów.
Henryk Stankiewicz
"Kłodawa" znana jest jako wysokiej jakości sól, polecam.
Jan Kurkiewicz
Chyba jedyna niejodowana sól bez antyzbrylacza na naszym rynku. W postaci miałkiej praktycznie nie do kupienia w Kielcach.Polecam.
Magdalena Górska
Polska sól, porównywalna jakościowo z himalajską. Tańsza, więc po co przepłacać. Cieszę się, że jest w ofercie.
Wojciech Piskorski Piskorski
Sól kłodawską kupuję od dłuższego czasu, jest równie bogata w mikroelementy, jak himalajska. Polecam kupno, bo jest dużo tańsza i polska.
Kinga Dąbek
To mój pierwszy zakup tej soli, do tej pory ciagle używam himalajskiej, a skusiłam się na nią ze względu na jej jakość i wartość :)
Agnieszka Sowińska
Polska sól, bez zbędnych dodatków.
Dominika
U mnie sól kłodawska gości w kuchni od niedawna, ale już się do niej przyzwyczajam (przez lata używałam soli z antyzbrylaczem). Trzymam ją szczelnie zamkniętą w słoiku z uszczelką i nie mam problemu z tym, że zbija się w grudę. Jest super do stosowania w kuchni, do mielenia “na świeżo” mam sól gruboziarnistą w młynku, a tą używam do przetworów, sosów i gotowania. Naturalna, dużo składników mineralnych, a do tego w bardzo dobrej cenie :)
Magda
dobra, trochę się skleja, ale wiadomo, to dlatego że nie ma w sobie subst przeciwzbrylającej. trzeba tylko pamiętać, żeby po otwarciu przesypać do szczelnego opakowania. najlepsza sól do przetworów, do gotowania warzyw, ziemniaków, ryżu, kaszy. koleżanka podpowiedziała mi że kamienna sól kłodawska to dobry zamiennik zwykłej kuchennej soli i od tej pory używam. polski produkt wysokiej jakości, polecam.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Magda
dobra, trochę się skleja, ale wiadomo, to dlatego że nie ma w sobie subst przeciwzbrylającej. trzeba tylko pamiętać, żeby po otwarciu przesypać do szczelnego opakowania. najlepsza sól do przetworów, do gotowania warzyw, ziemniaków, ryżu, kaszy. koleżanka podpowiedziała mi że kamienna sól kłodawska to dobry zamiennik zwykłej kuchennej soli i od tej pory używam. polski produkt wysokiej jakości, polecam.