TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BIO 400 g - BIO PLANET
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
SKŁADNIKI
tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 0,02 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g, w tym cukry - 3,4 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Bez glutenu | TAK |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Bez laktozy | TAK |
![]() |
Bez jajek | TAK |
![]() |
Bez orzechów | NIE |
![]() |
Bez cukru | TAK |
![]() |
Bez soi | NIE |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (8)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Halina Bury
Rzeczywiście znakomita do zagęszczamia potraw:)
AgI
Świetnie się sprawdza do zagęszczania. Zamiast zwykłej mąki. Polecam.
Krystyna kasprzak
zastepuje make ziemniaczana jest lepsza
Justyna
dużo lepsza niż mąka :)
Joanna
Polecam
Kasia
Używam zamiast mąki ziemniaczanej - polecam!
Katarzyna
Odkryłam dla siebie tapiokę - idealna do wypieków.
Monika T.
Niezastąpiona w diecie bezglutenowej. Polecam:)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Monika T.
Niezastąpiona w diecie bezglutenowej. Polecam:)