TOFU W ZALEWIE BIO 500 g (240 g) - SMAAKT
Opis
TOFU W ZALEWIE BIO 500 g - SMAAKT
Tofu, inaczej doufu lub dofu to rodzaj twarogu, powstającego poprzez poddanie mleka sojowego procesowi koagulacji. Te białe lub jasnokremowe pożywne kostki odznaczają się, neutralnym dobrze komponującym się zarówno ze słonymi, jak i słodkimi potrawami smakiem i subtelnym, ledwo wyczuwalnym świeżym aromatem.
Tofu w zalewie to nie tylko źródło pełnowartościowego białka, ale także stanowiącego niezbędny budulec zębów oraz kości wapnia. Ponadto twaróg sojowy może się poszczycić zawartością żelaza, magnezu, potasu, fosforu, lecytyny oraz witamin A, z grupy B, C, D oraz E.
Tofu to wyśmienity dodatek do sałatek, makaronów oraz tortilli. Można przyrządzić również z niego pyszną pastę kanapkową lub z dodatkiem przypraw spożyć w formie à la jajecznicy.
SKŁADNIKI
woda, tofu* 45% (soja*, siarczan wapnia), sól morska, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 g
Wartość energetyczna: 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz: 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,81 g
Wapń: 312 mg (39% RWS)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, a po otwarciu w warunkach chłodniczych.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | NIE |
SMAAKT
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie
Barbara Lewinska
wedlug mnie najlepsze tofu na rynku, do tego wspaniale przechowywane.
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Barbara Lewinska
wedlug mnie najlepsze tofu na rynku, do tego wspaniale przechowywane.