biogo.pl
#zmieniajzbiogo
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
menu

Twaróg +N żywe kultury bakterii probiotyk 5 saszetek Narine

Twaróg +N żywe kultury bakterii probiotyk 5 saszetek.jpg
  • promocja
Popularność: ŚREDNIA
Zamówienie wyślemy do: 24h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
49,49 zł
Cena: 49,49 zł 47,02 zł 47.02
Dostępny w sklepie stacjonarnym za: 49,49 zł
ilość szt

Opis

OPIS

Twaróg +N żywe kultury bakterii probiotyk 5 saszetek Narine

-żywe bakterie
-lepsza przyswajalność
-produkt to domowej produkcji

 Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Szczepy bakterii, które się w nim znajdują to: Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

SKŁADNIKI
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

SPOSÓB UŻYCIA
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia, które zostaną użyte do przygotowania twarogu, należy oblać wrzątkiem lub wysterylizować na przykład parownikiem.
2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.
4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.
5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2x2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.
6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

PRZECHOWYWANIE
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Dane techniczne

Kraj producenta Armenia
Forma preparatu Proszek

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

Polecane
Promocje
Acerola witamina C proszek 1kg BIOMUS

Acerola witamina C proszek 1kg BIOMUS

229,99 zł 219,99 zł
szt
Szampon do włosów odżywczy 300ml Vianek Sylveco

Szampon do włosów odżywczy 300ml Vianek Sylveco

20,99 zł 19,99 zł
szt
Błonnik witalny- mieszanka nasion 250g  Intenson

Błonnik witalny- mieszanka nasion 250g Intenson

11,39 zł 7,48 zł
szt
Masło Kakaowe Nierafinowane 100ml CosmoSPA

Masło Kakaowe Nierafinowane 100ml CosmoSPA

18,99 zł 16,69 zł
szt
Naturalne mydło w płynie Werbena 500ml Yope

Naturalne mydło w płynie Werbena 500ml Yope

17,79 zł 16,69 zł
szt
Jod CZDA 250g Stanlab

Jod CZDA 250g Stanlab

99,99 zł 96,69 zł
szt
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium