biogo.pl
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
menu
Dostawa

7,99 *
Paczka w RUCHu

9,99 *
Paczkomaty

12,99 *
Kurier Poczta Polska

15,99 *
Kurier DPD

Od 29,99 *
Wysyłka zagraniczna

GRATIS ***
Dostawa od 250 zł

RABAT 5%**
na pierwsze zamówienie

BEZPŁATNY odbiór
Szewska 18 Wrocław

ZWROT
14 dni na zwrot towaru

TANIA I SZYBKA
wysyłka od 12h

* - ceny za przesyłki opłacone z góry
** - dla produktów nie objętych promocjami
*** - dla usługi "Paczka w Ruchu"

Twaróg +N żywe kultury bakterii probiotyk 5 saszetek Narine

08+.1.jpg
  • promocja
Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

OPIS

Twaróg +N żywe kultury bakterii probiotyk 5 saszetek Narine

-żywe bakterie
-lepsza przyswajalność
-produkt to domowej produkcji

 Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Szczepy bakterii, które się w nim znajdują to: Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

SKŁADNIKI
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

SPOSÓB UŻYCIA
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia, które zostaną użyte do przygotowania twarogu, należy oblać wrzątkiem lub wysterylizować na przykład parownikiem.
2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.
4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.
5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2x2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.
6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

PRZECHOWYWANIE
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Dane techniczne

Kraj producenta Armenia
Forma preparatu Proszek

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

Polecane
Promocje
PROMOCJA

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium