ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g - BIO VEGAN
![]() |
![]() |
![]() |
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna zmielona quinoa.
OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 2,42 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g;
Węglowodany: 80,0 g;
w tym cukry: 2,0 g;
Błonnik: 2,47 g;
Białko: 9,71 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Bez glutenu | TAK |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |

BIO VEGAN
BIO VEGAN Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, Polska
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie