biogo.pl
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
menu
Dostawa

7,99 *
Paczka w RUCHu

9,99 *
Paczkomaty

12,99 *
Kurier Poczta Polska

15,99 *
Kurier DPD

Od 29,99 *
Wysyłka zagraniczna

GRATIS ***
Dostawa od 250 zł

RABAT 5%**
na pierwsze zamówienie

BEZPŁATNY odbiór
Szewska 18 Wrocław

ZWROT
14 dni na zwrot towaru

TANIA I SZYBKA
wysyłka od 12h

* - ceny za przesyłki opłacone z góry
** - dla produktów nie objętych promocjami
*** - dla usługi "Paczka w Ruchu"

Zsiadłe mleko +N żywe kultury bakterii probiotyk 5 saszetek Narine

05+.1.jpg
  • promocja
Popularność: ŚREDNIA
Zamówienie wyślemy do: 24h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

OPIS

Zsiadłe mleko +N probiotyk 5 saszetek Narine

-probiotyk
-lepsza przyswajalność
-produkt to domowej produkcji

Twaróg jest produktem powstającym z mleka i szczepów kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Szczepy bakterii, które się w nim znajdują to: Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

SKŁADNIKI
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.

SPOSÓB UŻYCIA
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz potraktować gorącą wodą lub umieścić w nagrzanym piekarniku.
2. 1l mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlej gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostaw włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyjmij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnij stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyjmij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

PRZECHOWYWANIE
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Dane techniczne

Kraj producenta Armenia
Forma preparatu Proszek

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

PROMOCJA

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium