do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
Opcje przeglądania
Bez glutenu
Wegetariańskie
Dla niemowląt
Bez soi
Zamówienie wyślemy do

Sosy sojowe, shoyu, tamari, teriyaki

Potrawy azjatyckie słyną z wyrazistych, ciekawych smaków i zachwycają swoimi orientalnymi, oryginalnymi aromatami. Do najpopularniejszych i najczęściej używanych składników tej kuchni należy shoyu czyli sos sojowy, który jest produkowany na terenach dalekowschodnich nieprzerwanie od kilku tysięcy lat. Przygotowywany na bazie sfermentowanych, przy pomocy grzybów koji, ziaren soi oraz pszenicy, połączonych z wodą i solą, stanowi podstawę wielu tradycyjnych chińskich i japońskich dań, lecz jego popularność w innych częściach świata stale rośnie. Niepowtarzalny słony smak sosu sojowego wzbogaca wiele różnorodnych potraw.

Promocje
Polecane
PROMOCJA

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium