biogo.pl
#zmieniajzbiogo
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
Opcje przeglądania
Producent
Bez glutenu
Wegetariańskie
Dla niemowląt
Bez laktozy
Bez orzechów
Bez soi
Zamówienie wyślemy do

Tłuszcze roślinne, oleje i oliwy

Tłuszcze roślinne, jak i zwierzęce stanowią wysokoenergetyczny składnik naszej codziennej diety. Różnią się od siebie przede wszystkim wpływem, jaki wywierają na ludzki organizm.

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 400 ml - BIO PLANETE

Olej kokosowy jest interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Palmy koksowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka. 
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność. =
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań.
Olej nierafinowany posiada intensywny zapach kokosa i lekko słodki posmak. Podczas pozyskiwania takiego oleju nie jest stosowana wysoka temperatura, są one tłoczona na zimno. Taki olej jest bardziej wartościowy od rafinowanego, posiada antyoksydanty, które zwalczają wole rodniki w naszym organizmie oraz sterole które wykazują działanie antybakteryjne. Ten olej idealnie nadaje się jako kosmetyk. Rafinowany natomiast podczas oczyszczania traci tokoferole, sterole oraz polifenole, ale posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażenia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu. 

CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.

Popularność: Popularność: DUŻA

Zamówienie wyślemy do: 24h

22 ocen
Cena: 28,59 zł
szt.

OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 400 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 400 ml - BIO PLANETE

Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu. Pomimo takiego sposobu przetwarzania wciąż wykazuje wysoką zawartość kwasu laurynowego. Palmy koksowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka. 
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Jest wytwarzany w niemieckiej fabryce Moog Oil Mill i pakowany próżniowo w 1000 ml słoiki. Próżniowe zamknięcie jest gwarancja wysokiej jakości do momentu otwarcia słoika. Dodatkową gwarancją są banderole Bio Planete, które zapewniają, że produkt opuścił olejarnię w nienaruszonym stanie. Olej kokosowy bezwonny jest bardzo uniwersalny do celów kulinarnych - idealny do pieczenia, smażenia oraz jako alternatywa dla masła. Sprawdza się bardzo dobrze jako dodatek do czekoladowych kremów do ciast i deserów. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. . Ten olej idealnie nadaje się jako kosmetyk. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów.

CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.

Popularność: Popularność: DUŻA

Zamówienie wyślemy do: 48h

0 ocen
Cena: 24,99 zł
szt.

Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin BIO 2,5 l - BIO PLANETE

Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin BIO 2,5 l -  BIO PLANETE

Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin BIO 2,5 l - BIO PLANETE

Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin BIO 2,5 l - BIO PLANETE

Idealny do pieczenia i smażenia w wysokich temperaturach. Olej kokosowy krzepnie w temperaturze pokojowej ok 25°C, w razie potrzeby można użyć kąpieli wodnej. Palmy koksowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka. 
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność.
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań.
Olej kokosowy może być używany w kuchni, jako dodatek do codziennej diety oraz jako kosmetyk do skóry i włosów. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażnia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu.

CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.

Popularność: Popularność: BARDZO DUŻA

Zamówienie wyślemy do: 48h

2 ocen
Cena: 155,39 zł
szt.

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

OPIS

 

Olej kokosowy jest interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Palmy koksowe, z których wytwarzany jest olej kokosowy uprawiane są w takich rejonach jak Indonezja, Filipiny, Indie, Malezja oraz Sri Lanka. 
Olej wytwarzany jest poprzez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy głównie zawiera kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem bardzo stabilnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność. Dodatkowo posiada właściwości antyoksydacyjne oraz zawiera witaminy i minerały.
W sprzedaży posiadamy dwa rodzaje olejów kokosowych: rafinowany i nierafinowany.
Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on bardzo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw, ale również do słodkich dań. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań.
Olej nierafinowany posiada intensywny zapach kokosa i lekko słodki posmak. Podczas pozyskiwania takiego oleju nie jest stosowana wysoka temperatura, są one tłoczona na zimno. Taki olej jest bardziej wartościowy od rafinowanego, posiada antyoksydanty, które zwalczają wole rodniki w naszym organizmie oraz sterole które wykazują działanie antybakteryjne. Ten olej idealnie nadaje się jako kosmetyk. Rafinowany natomiast podczas oczyszczania traci tokoferole, sterole oraz polifenole, ale posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur. Z tego powodu sprawdzi się np. jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażnia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.
Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności, ale również w kosmetyce. Polecamy wtedy wybrać olej kokosowy nierafinowany, ponieważ będzie lepiej odżywiał naszą skórę i włosy. Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele oraz jako maska podczas olejowania włosów. Takie stosowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest łatwy w użyciu.

CIEKAWOSTKI
Drzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.
Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną. Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów.

Popularność: Popularność: DUŻA

Zamówienie wyślemy do: 48h

8 ocen
Cena: 16,09 zł
szt.
Polecane
PROMOCJA

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium