Strona głównaProdukty i przepisyPudding z czarnego ryżu

Pudding z czarnego ryżu

Lista zakupów:

Przygotowanie:

Ryż czarny namaczamy w wodzie przez około 3 godziny.
W tym czasie powinien wstępnie napęcznieć, musimy jednak pogotować go jeszcze
przez około 30-40minut na małym ogniu. Mamy przygotowany pudding.
Aby był smaczniejszy warto w czasie gotowania dodać do niego świeże owoce,
np. banany, wanilię, dosłodzić do smaku cukrem kokosowym lub brązowym. Tak przygotowany pudding zalewamy mlekiem kokosowym i serwujemy!

Mgr Malgorzata Zawieja Dietetyk Kliniczny
Dietetyczka kliniczna. Od wczesnych lat fascynował ją wpływ jedzenia na nasze zdrowie i samopoczucie, i jak często wybieramy produkty w sposób losowy i nieświadomy. Ciekawość zaprowadziła ją na studia dietetyczne we Wrocławiu, które ukończyła z tytułem magistra w 2018 roku.
spot_imgspot_img

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

spot_img
Polecane artykuły
spot_img

Ostatnie artykuły

spot_img