Lodowy deser matcha

Składniki na spód:

Składniki na górną masę:

  • orzechy nerkowca (wcześniej namoczone) – 1 szklanka
  • syrop klonowy – 1-2 łyżki
  • śmietanka kokosowa – 1/2 szklanki
  • matcha – 1 łyżka
  • olej kokosowy – 1 łyżka

Przygotowanie:

Blendujemy suche składniki, które tworzą lepką, zwartą masę i wykładamy nią foremkę. Następnie łączymy składniki na krem i przekładamy go na górę. Wkładamy nasz deser do zamrażarki na 1-2h. I gotowe.

Mgr Malgorzata Zawieja Dietetyk Kliniczny
Dietetyczka kliniczna. Od wczesnych lat fascynował ją wpływ jedzenia na nasze zdrowie i samopoczucie, i jak często wybieramy produkty w sposób losowy i nieświadomy. Ciekawość zaprowadziła ją na studia dietetyczne we Wrocławiu, które ukończyła z tytułem magistra w 2018 roku.
spot_imgspot_img

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

spot_img
Polecane artykuły
spot_img

Ostatnie artykuły

spot_img