Wykorzystane składniki:
- Jaja – 2 sztuki
- Olej kokosowy – 2 duże łyżki
- Cukier trzcinowy – 2 łyżki
- Banany – 2 dojrzałe sztuki
- Jogurt naturalny – 2 łyżki
- Mąka kokosowa – 75g
- Mąka ryżowa – 75g
- Żurawina – garść
- Orzechy pekan – garść do ozdoby
- Migdały – garść
- Proszek do pieczenia – łyżka
- Cynamon – łyżka
- Wiórki kokosowe – pół szklanki
Przepis:
Roztopić olej kokosowy, dodać go do zmiażdżonych widelcem bananów, dodać cukier, jajka, jogurt naturalny i wymieszać. Do mokrych składników dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dosypać żurawinę i migdały i przelać masę do foremki chlebowej wytłuszczonej olejem kokosowym.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170C na ok. 40 minut.