Składniki:
- 500g płatków owsianych
- 40g pestek dyni
- 100g orzechów laskowych
- 40g pociętych migdałów
- 40g wiórków kokosowych
- szczypta soli himalajskiej
- 5 łyżek oleju kokosowego
- 3 duże łyżki miodu
- 3 duże łyżki masła orzechowego
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie suche składniki. Dodaj olej kokosowy, miód i masło orzechowe.
Wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika, na 12 minut, lub do uzyskania pięknej, złocistej barwy.
Pilnuj, aby granola się nie przypaliła!
Podawaj z dodatkiem ulubionego mleka roślinnego. My polecamy migdałowo-orkiszowe z Natumi.
Smacznego!
Zamiast płatków owsianych polecam spróbować orkiszowych.
Dziękujemy za sugestię. Granola na bazie płatków orkiszowych powinna być tak samo dobra 🙂